Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Proč mi pění víno?

Proč mi pění víno?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.1.2015 15:57

Víno patrně chytlo v láhvi druhé kvašení. Zdraví škodlivé to není, otázkou spíš je, jak Vám to chutná.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Proč mi pění víno?


host - xxx.xxx.59.180 (?), 25.1.2015 14:08
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím minulej rok sem vyrobil 15l bílýho vína. Celkem se povedlo, ale poslední litr mi začal ve flašce pěnit a ja nevím jestli ho mám vylit nebo ne. Odrůda?? No nevím přesně, ale známí tvrdí že je to jednoduše SLOVÁK nekdo zase že je to MUŠKÁT

Dík za rady David

Připojit reakci   
   

Proč mi pění víno?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 25.1.2015 15:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víno patrně chytlo v láhvi druhé kvašení. Zdraví škodlivé to není, otázkou spíš je, jak Vám to chutná.

Připojit reakci
      

Proč mi pění víno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 25.1.2015 17:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Píšete " Minulej rok..."         Pokud máte na mysli Rok 2014, měl bych několik otázek.     1, Bylo víno sterilně filtrováno???      2, Stočeno bylo do nových nebo "recyklovaných" lahví.??    3, způsob zátkování a byly použité zátky nové a dezinfikované???    4, kolik mělo víno před lahvováním volné síry???    5, Teplota a podmínky uložení lahví???

Vždy je možné udělat večírek a s rodinou nebo přáteli víno vypít, než se vám skazí všechno.       j.c.

Připojit reakci
         

Proč mi pění víno?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 25.1.2015 22:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1, Bylo víno sterilně filtrováno???      2, Stočeno bylo do nových nebo "recyklovaných" lahví.??    3, způsob zátkování a byly použité zátky nové a dezinfikované???    4, kolik mělo víno před lahvováním volné síry???

Pokud zadavatel vyrobil všehovšudy 15 litrů, težko předpokládat, že víno sterilně filtroval,  zná obsah volné síry, zavíral zátkovačkou.

Připojit reakci
            

Proč mi pění víno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 26.1.2015 14:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vím pane doktore, právě proto že jsem to nepředpokláda, l tak jsem se ptal. Víno z roku 2014 nemůže být dostatečně stabílní pro lahvování bez uvedených kroků. Proto je vhodnější při výrobě takového malého množství držet víno v demižonech kde mám v celém objemu mnohem lepší kontrolu nad nemocemi a sírou. Případnou láhev nebo dvě která zbyde po stáčení obvykle vezmu domů a je určena na vypití do dýdne nebo dvou.    j.c.

Připojit reakci
               

Proč mi pění víno?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 26.1.2015 22:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nojo, kontrolu sice máte.  Jenže 15 litrů naráz vypije málokdo, takže máte taky dlouho poloprázdný demižon. Měl bych strach, že mi víno bude oxidovat kvůli velké hladině. Proto bych ho raději taky nalahvoval.
   Myslím si, že problém nastal, když zadavatel víno stočil v době, kdy ve sklepě poklesla teplota a kvašení se zastavilo (místo toho, aby skončilo)

Připojit reakci
   

Proč mi pění víno?


host - xxx.xxx.12.8 (?), 25.1.2015 17:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mozno takto nejak vynasli sumive sampanskewink

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů