Problém je riešiteľný. Predpokladám že mlynček máte. Takže prehnať mlynčekom. Samotok pomocou misky odobrať z nádoby - napr. prepravka.
Ručne potlačiť - napr v kýbli - odobrať rmut.
Potlačené mláto dotlačiť v pasírovacom sitku, vytečie zbytok šťavy. Tenkto krok možno aj vynechať, ale viac sa ndriete s kýblom (kovový - 15 l).
Výlisnosť nie je ako z lisu - okolo 60 %. Kvalita rovnaká ak prelievate mušt ešte cez sitko.
Ja som takto už spracoval cca 60 kg jrozna na 2x (40 + 20kg) získal som necelých 40 l muštu, z ktorého sa vyše 10 l vypilo ako burčiak a zvyšok kvasí ďaľej.
Lis mám, problém je, ža na funkčnosť potrebuje 50 kg mláta, alebo 100 kg hrozna.