Jablečné víno



Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?)
27.2.2019 18:35

Povedal by som to takto, neperlivý suchý cider je vlastne jablčné víno, postup je presne rovnaký ako pri výrobe vína. Ja by som to spravil tak, že aj pri výrobe cideru/vína na calvados by som ich po hlavnom kvasení stiahol z kvasníc a nechal tak. Prevenciou proti chorobám vína v amatérskych podmienkach bez použitia síry je používanie iba čistých kvasných a skladovacích nádob, minimalizovať kontakt nápoja s okolitým prostredím (stáčanie obmedziť na čo najkratšiu dobu, sudy dolievať až po vrch, dobré utesnenie sudov) a samozrejme vítaná je aj stabilná a ideálne aj nízka teplota.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 27.2.2019 18:35

Povedal by som to takto, neperlivý suchý cider je vlastne jablčné víno, postup je presne rovnaký ako pri výrobe vína. Ja by som to spravil tak, že aj pri výrobe cideru/vína na calvados by som ich po hlavnom kvasení stiahol z kvasníc a nechal tak. Prevenciou proti chorobám vína v amatérskych podmienkach bez použitia síry je používanie iba čistých kvasných a skladovacích nádob, minimalizovať kontakt nápoja s okolitým prostredím (stáčanie obmedziť na čo najkratšiu dobu, sudy dolievať až po vrch, dobré utesnenie sudov) a samozrejme vítaná je aj stabilná a ideálne aj nízka teplota.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika