Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud budete pěnu odstraňovat bude ve víně před prvním stáčením méně kalů.
Ale dělal jsem to jen když lezla ven, jinak to považuji za zbytečné a žádný rozdíl v kvalitě jsem nezaznamenal.
Vše co bouřlivě kvasí pění. Někdy víc někdy míň, ale v každém případě není důvod se v této fázi obávat nežádoucí oxidace - masivní výron CO2 ji nedovolí.
(Z historické literatury vím, že někteří staří francouzští výrobci cidru úmyslně kvasili mošt v "přeplněných" sudech aby z nich pěna přetekala. A tu pak z nich pravidelně spláchovali do kanálu).

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika