Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.A to celkem dozajista bude platit.Prý je lečívá od květů až po kořen.

No i já jsem se letos prvně nechal zlákat k výrobě vína.Stalo se to asi tak...

Kvůli te potvoře vrtuli třešnové, a jejímu včasnému postřiku proti ní, jsem tak dlouho pečlivě sledoval průběh kvetení bezu černého, až jsem přišel na to, že by se z těch květů dalo něco kloudného a chutného vyrobit.

Našel jsem různé recepty na netu.ale usoudil jsem, že letos už sirob, ani marmeládu dělat nebudu...,dokonce ani nebudu dělat osmažené kosmatice.Pro ty, kteří o tom, tak jako já jaktěživ neslyšeli, krátce osvětlím.Jsou to obalované, smažené bezové květy.Recept po mě nechtějte.

Nakonec jsem usoudil, že nejlépe mě bude vyhovovat dobré léčivé víno na zimu, nebo letní, vodou vylehčené bezové vinné pití.

Recept pro výrobu bezinkového vína jsem použil takový.Svařit na tři litry vody 1.2kg. cukru.Po vychladnutí přidat 6-10květů zbavených třapiny, přidat nakrájený citron, a vinné kvasinky.Množství si lze poměrově upravit dle svého.Demižon, nebo sklenici uzavřít.A už to dva týdny kvasí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika