Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za rady. Já jsem domácí víno zkoušel dělat asi dvakrát - vždy v úplně nepatrném množství (třílitrový demižonek). Poprvé jsem ručně namačkal hrozny, nechal den naležet a pak jsem je vylisoval celé i s třapinami, žádné nepříjemné trpké chutě do vína ale nepřešly, protože jsem hrozny lisoval dost šetrně. Víno se kupodivu docela povedlo - nebyla to žádná extratřída, ale bylo normálně pitelné, bez rušivých tónů. Napodruhé jsem bobule odstopkoval, ale udělal jsem chybu, že jsem víno přesířil - síra v něm byla dost cítit. Použil jsem taky plátkovou síru, ale mám pocit, že v tak malém množství se správná dávka určuje hodně těžko. V obou případech jsem se spolehl na přirozené kvasinky na bobulích a s vykvašením nebyl problém. Mošt jsem neodkaloval ani nečiřil, jenom jsem víno po vykvašení dvakrát stočil hadičkou z kalů. Příště bych ale taky rád zkusil větší množství - i když k 10 litrům šťávy se z vlastní sklizně ještě tak rok až dva asi nedopracuju. Myslíte si, že je možné neodkalený mošt ze zdravých hroznů nechat kvasit i bez síření a zasířit víno až při stáčení?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika