Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Co se tyka te kyselosti, tak nerozumim hodnote kyselosti 6-7 promile. To je koncentrace objemova, nebo hmotnostni a ceho vlastne? Jak jste meril puvodni kyselost kvasu a jak jste dosel k 18g kyseliny?

Pokud ja vim, tak se kyselost meri na PH stupnici!!! Literatura uvadi, ze kvasinky pro alkoholove kvaseni snesou kyselost max. PH 2,8 a dokyseluje se na PH 3-3,5 co se tyka ovocnych kvasu k vypaleni. Ovsem funkce kyseliny nespociva v tom, aby pomohla kvasinkam kvasit, ale naopak aby kvaseni omezovala respektive jeho skodlive druhy (krisove, octove kvaseni).

Co se tyka kvaseni na vino, tak je dokyseleni podrizeno hlavne vyslednemu chutovemu vjemu a dokyseleni na PH 3 muze taky zpusobit docela dobrou nepitelneost!

Ja osobne jsem treba letos dokyseloval hruskovy kvas na PH 4 a na 200l kvasu padlo asi 400g kyseliny vinne 

Jinak vas system mereni je zajimavy, ale nechapu co ma byt vystupem... na koralku je toho proklate malo. Kdyby to melo byt vino, tak nechapu proc to takto degradujete vodou (1l ananasove drti 4l vody?). Jestli ma jit o vyzkum kvaseni, tak to nema smysl v tak malych nadobach. 

Jinak vrele doporucuji literaturu od Josefa Pischla - Vyrábíme ušlechtilé destiláty.

Da se stahnout i na uloz.to

Ondrej

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika