Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, delam vzdy do 5l kanystru, kdy podle druhu ovoce davam 1-2 kg (ananas, jahody, kiwi, visne) nebo 2-3 litry stavy (pomerance, mandarinky) a doleju do zhruba 4 litru (ty s drti) nebo 5 litru (ty stavy). Podle tabulky cukernatosti potom doplnuji cukr, aby vysledne procento bylo 1250 g na 5 litru. (vetsinou me vyjde, ze na 5 litru mam doplnit 985-1150 g, tak ze nejprve pridam 1kg a potom, kdyz to prestava bourlive kvasit (zhruba po 10-14 dnech) pridam zbytek cukru, druhou cast zivne soli a doliju na 5l, protoze ta drt uz nevystupuje nahoru, ale lezi na dne)

Kazda varka je 5 litru a je pripojena na snimac kvaseni (vis fotky) a kvaseni je monitorovano programem, ktery jsem si k tomuto ucelu napsal (i chlastat se da vedecky:), tak ze rmut je stale pod CO2. Kdyz potom kvaseni poklesne pod 1 bublinku za minutu, stocim ze 3 kanistru (ze stejneho druhu ovoce) cirou cast do 10l kanistru a matoliny se zbytkem stavy do jednoho 5l kanystru. Pridam treti cast zivne soli a necham dokvasit.

Je zajimave, ze pokazde to kvasi jinak a tak az budu mit vice vzorku, snad prijdu na to, v com je figl. Ale pokazde to kvasi celkem dobre, az na ten pokus, s doplnenim kyseliny. Take jsem zjistil, ze ty drte kvasi lepe nez ta samotna stava. Proto jsem si koupil zivnou sul s vitaminy a celulozovou drti, ktera se dava ve trech davkach a podle mne ta celuloza tam dela asi nejaka kvasna jadra (jako jsou kondenzacni jadra v mracich), tak ze dobre kvasi i ty stavy.

No uvidime... Kvetak, Kladno

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika