Dobry den,
rad bych se zeptal, jak je to vlastne s kyselosti rmutu. Docetl jsem se, ze ma byt kyselost asi 6-7 promile, a ze se da dokyselit rmut kyselinou citronovou. Zalozil jsem rmut z rozmixovaneho ananasu a vody v pomeru 1:4 a dosladil 1kg cukru. Vyslo me, ze mam pridat 18 g kyseliny, coz me pripada strasne moc. Dal jsem tedy pouze 5 g ale kvasilo to asi pul dne (asi jak dokvasovaly ty namnozene kvasinky (Vinka), kde kyselina nebyla) a pak to prestalo. Zkousel jsem pridat drozdi, pivni kvasinky a i kvalitni vinarske Aktiv Hefe 10 a nic. Nakonec jsem tam nasypal sodu bikarbonu, aby to neutralizovalo ty kyseliny a zacalo to kvasit.
Tak jak to vlastne s tou kyselinou je? Je tam potreba nebo ne?
Diky za radu, Kvetak, Kladno...