Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobry den,

rad bych se zeptal, jak je to vlastne s kyselosti rmutu. Docetl jsem se, ze ma byt kyselost asi 6-7 promile, a ze se da dokyselit rmut kyselinou citronovou. Zalozil jsem rmut z rozmixovaneho ananasu a vody v pomeru 1:4 a dosladil 1kg cukru. Vyslo me, ze mam pridat 18 g kyseliny, coz me pripada strasne moc. Dal jsem tedy pouze 5 g ale kvasilo to asi pul dne (asi jak dokvasovaly ty namnozene kvasinky (Vinka), kde kyselina nebyla) a pak to prestalo. Zkousel jsem pridat drozdi, pivni kvasinky a i kvalitni vinarske Aktiv Hefe 10 a nic. Nakonec jsem tam nasypal sodu bikarbonu, aby to neutralizovalo ty kyseliny a zacalo to kvasit.

Tak jak to vlastne s tou kyselinou je? Je tam potreba nebo ne?

Diky za radu, Kvetak, Kladno...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika