Taky se letos poprvé pokouším o jablečný burčák, a to ve dvou 20 l demižonech - použil jsem originál kvasinky vinka vč. živné soli, doplnil cukr opět dle návodu a bohužel k žádnému super silnému kvašení za cca 1 a 1/2 měsíce nedošlo - tedy samozřejmě kvašení funguje, ale velmi slabě - teplota cca 18 stupňů, zkumavka téměř nebublá. Po ochutnání se v podstatě chuť za poslední týdny nemění - hodně sladké-málo alkoholu, samozřejmě nula kyselin V podstatě nepitelné. Tak nevím. Nechám to zatím prokvášet dál, ono se to snad nezkazí, Nemám v podstatě možnost teplejšího prostředí, ale část jsem odlil do petky a uložil v teplé kuchyni a ani se to nehne. Možná přidat horké vody, aby se mok lépe rozpohyboval. A že by se mošt zahřál sám, to už pochybuju. Jaroslav