Včely vylézající ze země

host - 126.89 (?)
12.5.2010 13:28

Ale reakce toho pána přesně vyjadřuje to, že s tím nic moc nenaděláte. Samozřejmě, že ty včelky můžete nějak zlikvidovat, ale byla by to na jedné straně škoda a na druhé straně by to bylo zbytečné, protože na zahradu opravdu létají včely odjinud a kdykoliv může tato včela štípnout. Jako větší nebezpečí bych viděl nějaká vosí hnízda v rybízu nebo tak, kdyby kluk do toho strčil klackem nebo podobně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 213.227 (?), 11.5.2010 16:16, zobrazeno: 156179x

Dobrý den,

včera jsme sekli na zahrádce trávu a po jejím odklizení narazili na malinkaté dírky (je jich celkem dost), do kterých vlétají včelky plné pylu. Můžete mi, prosím, poradit, co s nimi? Mám malého syna, který si na zahrádce hrává a narada bych, aby ho nějaká poštípala. Navíc ani nevím, zda třeba nejsou nějak infikovány či podobě. Za reakce a odpovědi předem děkuji.

Gábina K.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 12.5.2010 8:37

Malého synka Vám mohou poštípat mravenci, vosy, včely přilétající z úlů kilometr daleko, komáři, ovádi... Jediná prevence je nepouštět syna na zahradu. Nebo se smířit sem tam s nějakým štípancem

host - 213.227 (?), 12.5.2010 13:24

Jak se říká, dobrá rada nad zlato... a nezapomeňte oznámit všem alergikům, že nesmí chodit ven, jinak jim tam hrozí nebezpečí...

Prosím další reagující pouze o solidní informace. Díky Gábina

host - 126.89 (?), 12.5.2010 13:28

Ale reakce toho pána přesně vyjadřuje to, že s tím nic moc nenaděláte. Samozřejmě, že ty včelky můžete nějak zlikvidovat, ale byla by to na jedné straně škoda a na druhé straně by to bylo zbytečné, protože na zahradu opravdu létají včely odjinud a kdykoliv může tato včela štípnout. Jako větší nebezpečí bych viděl nějaká vosí hnízda v rybízu nebo tak, kdyby kluk do toho strčil klackem nebo podobně.

host - 33.205 (?), 21.7.2010 11:16

Dobrý den, včelky mám ráda a rozhodně vedu děti k tomu, aby nejen jim neubližovaly. POkud mám ale na zahradě jednu dírku vedle druhé, abych byla přesná na 1m jsem jich napočítala 48 a takto postižené mám cca 2/3 zahrady, také bych ráda slyšela moudřejší radu než tu, že dítě může štípnout kdekoli cokoli. Věřte, že moje děte /2 a 5l / vosa bodla za jejich život několikrát a nědělala jsem z toho tragedii. Předem děkuji za praktičtější odpověď. Děkuji Michaela

host - 3.83 (?), 12.5.2010 13:41

Pokuste se, Gábino,  příspěvek pana Vysloužila pochopit třeba tím, že si ho přečtete ještě několikrát, pomalu,klidně a hlavně bez emocí.

Dal by se tesat do kamene jako univerzální odpověď zkušeného a moudrého člověka pro všechny rodiče pečlivě se starajících o své ratolesti. Nebojujte s přírodou, prostě se s ní sžívejte.Pokud syn není prudký alergik, nechte tomu volný průběh. 

host - 70.100 (?), 12.5.2010 14:44

Souhlas s p. Vysloužilem, jen dodám, že infikované okolo Vás je v podstatě vše, na co se podíváte a i to co nevidíte. Jestli chcete žít ve sterilním prostředí, musíte se odstěhovat na měsíc a i tam je to nejisté. K včelám. Velmi pravděpodobně jde o druh včel samotářek, které samy nikdy neútočí. Jedině, když by ji syn přimáčkl. Nechovají se tak, jako včely medonosné. Navíc jsou nesmírně užitečné.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 12.5.2010 16:16

Já se hlásím se solidní informací: Kupte pro dítě gumový protichemický oděv, co mívají vojáci,  ze silné pogumované látky, to včela nepropíchne, k tomu plynovou masku. Když takto vybavené dítě pustíte ven, máte solidní šanci, že se k němu žádný hmyz nedostane. A pro jistotu tu celou ochranu zvenku postříkejte ještě nějakým tím biolitem proti hmyzu, případně repelenty, tim to ještě posichrujete.

host - 61.106 (?), 13.5.2010 8:00
Samé nesmysly, těchto zemních samotářských včel se nemusíte obávat, nejsou útočné a bodnutí při zamáčknutí není tak silné jako u chovaných včel. Jejich výskyt signalizuje málo zapojený trávník - potřebují určitý prostor k vyhrabání nory. Víc nemůžu napsat, musím na autobus.

host - 126.89 (?), 13.5.2010 8:24

Tak od pana Brablence to byl zcela jistě vtip

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty