Směs nízkých trvalek

Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?)
22.6.2010 8:10

Děkuji, nechala jsem je tedy vysemenit.

Mohu se zeptat, co ještě Vám z té směsi vyrostlo? Já jsem zatím identifikovala, kromě pomněnek, tařici, mydlici a dva druhy hvozdíku. U dalších dvou druhů čekám až rozkvetou.  

Mimochodem, vše mi kvete později, mám okrasnou část zahrady na severní straně domu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?), 17.6.2010 17:50, zobrazeno: 5177x

Loni jsem vysela "směs nízkých trvalek", z níž se vyklubaly mimojiné pomněnky. Právě odkvetly a tak řeším dilema, zda nevzhledná suchá květenství ostříhat nebo ne. Na internetu jsem se dočetla spíš o tom, že většina pomněnek je jednoletá či dvouletá. Mám je raději nechat vysemenit nebo věřit, že jsou to skutečně trvalky, jak hlásal sáček se semínky?    

host - 248.85 (?), 17.6.2010 18:45

Dobrý den, tak to je i můj případ, loni jsem také koupila směs nízkých trvalek a letos mě vykvetlo hodně poměnek, ale jsou to dvouletky, tak jsem je po odkvětu nechala, aby se vysemenily a až poté jsem je celé zlikvidovala, podle ostatních prý se semeněj až moc po celé zahradě, tak je pak také zlikvidujte, ještě tento rok vám začnou rašit už nové ze semínek a ty příští jaro zase pokvetou.

Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?), 22.6.2010 8:10

Děkuji, nechala jsem je tedy vysemenit.

Mohu se zeptat, co ještě Vám z té směsi vyrostlo? Já jsem zatím identifikovala, kromě pomněnek, tařici, mydlici a dva druhy hvozdíku. U dalších dvou druhů čekám až rozkvetou.  

Mimochodem, vše mi kvete později, mám okrasnou část zahrady na severní straně domu.

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 114.37 (?), 22.6.2010 11:09

Je to tak, pomněnky po odkvětu vytrhám a dám na kompost - už tam jsou tak tři týdny. Po nkolika letech mé nadšení pro pomněnky opadává, kompost je plný semínek a pomněnky tak druhý rok všude, kam kompost rozhodím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz