Prosim o nazev roslinky

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?)
23.10.2009 13:56

Tak mi to nedalo a šla jsem googlovat. Je to dracéna compacta, zůstává po celý život kompaktní (našla jsem i foto) a hlavně - je odolná, ale nesnáší přímé slunce, spíš polostín. Tak proto se jí líbí v koupelně i v teráriu, a proto dceři na okně zašla...           Zdraví Lída

starší rostlina
starší rostlina
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

vercu - (6) - 15.132 (?), 22.10.2009 7:33, zobrazeno: 5130x

Dobry den, uz delsi dobu mam doma roslinku a bohuzel neznam jeji nazev a tudiz ani naroky na pestovani. Listy jsou pevne, tuhe. Dari se ji spis na severnim okne nebo v koupelne. Znate ji nekdo? moc dekuji za pomoc 

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 49.39 (?), 22.10.2009 12:31

Připadá mi to nejspíš jako nějaká kompaktní dracéna - Dracaena. (Anebo jako širokolistý zelenec - Chlorophytum. Tedy nikoli ten klasický.)

Ale když se jí daří v koupelně, tak ji tam nechte a starejte se o ni jako doteď.

Josef.

vercu - (6) - 15.132 (?), 22.10.2009 13:33

Dekuju moc za odpoved. No vidite, to me nenapadlo ji prirovnat k dracene! mate pravdu, opravdu tak trosku vypada. Ale bez kmene, jen takova ruzice. Ono se ji v koupene dari (teda ja tomu rikam ze se ji dari, protoze zatim zije ), ale chtela bych vedet, do jake vysky dorusta. Mozna ze nema vubec vypadat tak, jak vypada, mozna ji neco chybi i kdyz tak nevypada. Listy jsou beze skvrn, krasne zelene, ale stejne mi to neda spat

host - 176.18 (?), 22.10.2009 23:24

Je to dracéna, bohužel si nevzpomenu na jméno. Dcera si ji koupila asi před rokem, ale brzo jí zašla, spálilo ji jí sluníčko na východním okně a už se nevzpamatovala. Tak ji nechte tam, co ji máte.Škoda, že nevím to jméno, ale dracénu vím jistě.           Lída

host - 15.52 (?), 23.10.2009 7:33

dekuji pani Lído, na dracenu opravdu vypada, jak uz jsem psala o prispevek vyse. Jen je mi divne, ze se jí dari spis v chladnejsi koupelne. Ale na druhou stranu musim rict, ze jednu dobu byla i v terariu u chameleona a taky se zdalo, ze ji to neskodi.

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 23.10.2009 13:56

Tak mi to nedalo a šla jsem googlovat. Je to dracéna compacta, zůstává po celý život kompaktní (našla jsem i foto) a hlavně - je odolná, ale nesnáší přímé slunce, spíš polostín. Tak proto se jí líbí v koupelně i v teráriu, a proto dceři na okně zašla...           Zdraví Lída

starší rostlina
starší rostlina

host - 15.52 (?), 23.10.2009 14:27

Pani Lido, vy jste uzasna  Presne tohle jsem potrebovala, to foto starsi rostlinky. Vubec jsem nemela predstavu, jak by mela ve stari vypadat. Na googlu jsem taky zkousela, ale nenasla jsem co jsem potrebovala. Dekuju mockrat a preji hezky den :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz