Zvonek jasně, karpatskej ne (ten má víc otevřený květy), já bych hádal třeba Campanula portenschlagiana. Vono je to fuk, skalnička jako skalnička, to jsou vděčný potvory.
Ahojky. Pred domem nam roste divoce sama od sebe tato kvetina. Chtela sem se zeptat, co je to? jestli a jak je ji mozno namnozit do meho zahonu ci truhliku? Mockrat dekuji do predu za radu.
Je to nějaký druh vytrvalého zvonku. Asi se vysemenil odněkud z okolí. Hezky se vyjímá na skalce. Po odvětu si ho někam přesaďte a sestříhněte. Když se včas odstraní odkvetlé květy, vykvete často i podruhé.
Ano,jedná se o trvalku, druh zvonku. Koření mělce, stačí jen vyrýpnout a zasadit - je nenáročný na půdu a máme ho již několik desítek let na zahradě. Snáší polostín i přímý sluneční úpal.
Já mám tohle ve fialové a bílé barvě. Nevím přesně ten název ale myslím, že se tomu říká karpatský zvonek, je to nízká trvalka která chutná našim slimákům :)
Zvonek jasně, karpatskej ne (ten má víc otevřený květy), já bych hádal třeba Campanula portenschlagiana. Vono je to fuk, skalnička jako skalnička, to jsou vděčný potvory.