Mohli byste mi někdo poradit trvalku nebo půdokryvnou rostlinu do výšky 15 cm. Chtela bych něco předsadit před okrasnou malou borovičku. Ideálně aby dlouho kvetla a rozveselila mi trochu zahradu. Myslíte, že by se dalo i něco nakombinovat? Ze zahradničením začínám a nemám zatím skoro žádné zkušenosti.
Ten KAKOST je hezký, ale ta PUPALKA se mi asi líbí víc, jenom jsem nenašla nikde tu půdokryvnou. Všude na netu píší jen o křovité a ta je moc vysoká. Nevíte jak se půdpkryvná jmenuje latinsky, nebo jestli se dá někde objednat.
V Abecedě zaharady - pupalka velkoplodá. Mám jí asi 3 roky a po rozdělení trsu jsem z té jedné měla vloni asi 5 dalších. Zatím lezou ven jen dvě(ona na zimu zatáhne), protože je mám na různých stanovištích.Zítra zkontroluji ty ostatní a klidně se s vámi podělím, jsem z Ústí nad Labem. step
Moniko, pupalku,kterou hledáte mají na netu v zahradnictví Petr Franc, Kamenné Žehrovice.Latinsky se jmenuje Oenothera Missourinsis, dorůstá výšky 15-30cm.Rostliny zasílají, ale já s nimi zkušenost nemám.Zdravím vás B.