Herbicidy v trvalkách

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?)
15.5.2014 0:00

Teoreticky by rostlinám Targa Super neměla ublížit. Pozor graminicidy nehubí všechny druhy jednoděložných trav. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 14.5.2014 23:31, zobrazeno: 5446x

Potřeboval bych z levandule odstranit jednoděložné plevele. Nemáte někdo zkušenost s aplikací herbicidu Targa Super do levandule a nebo azalek?

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 15.5.2014 0:00

Teoreticky by rostlinám Targa Super neměla ublížit. Pozor graminicidy nehubí všechny druhy jednoděložných trav. 

host - 178.38 (?), 15.5.2014 8:07

Ne, neublíží, klidně použijte. Ovšem pokud vám tam vysemenila, či prorostla kostřava z trávníků... jste v pr... stejně jako jáno Na tu zatím nevymysleli nicsad Fakt nevím, proč není alespoň jeden jediný postřik na VŠECHNY jednoděložné plevele! Konvalinka

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 15.5.2014 9:12

To asi ano, jde o kostřevu červenou krátce výběžkatou s extrémně úzkými lístky (asi jako u lesní formy).

sad

Njn, asi jsem měl selektivně použít glyfosát v době, kdy tráva začínala rašit a ostříhaná levandule neměla potřebnou asimilační plochu...

host - 178.38 (?), 15.5.2014 10:38

Já už zkoušela všechno, jeden záhon jsem i komplet zrenovovala: vyryla kytky, všechnu trávu, kytky zpátky vysadila... Sem tam se ještě nějaká objeví, ale snažím se ji tahat hned jak zahlédnu, aby se mi úspěšně nerozrostla a hlavně neprorostla mi středy trvalekno Jestli to mám kostřavu či jinou trávníkovou nevím, v travinách se moc nevyznám,  ale nejspíš jde o tu kostřavu. Horší je ta, co jsme nechali z trávníku prolézt do břečťanu, to je teprve peklodevil samozřejmě už jsem chodila v rukavici od Roundapu a,,hladila", ale účinnost nic moc, protože musím čekat až dostatečně povyroste nad břečťan, a to už kvetefrown Konvalinka

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 15.5.2014 10:53

Podívejte se na Fusilade, Galant Super - třeba by byly dobré na prostřídání Targy. Roundup v menším množství jen omezí růst a trávy se z něj vzpamatují. Dokonce jsme svého času zkoušeli nižší koncentrace glyfosátu na retardaci trávníků, ne na jejich likvidaci.  

host - 178.38 (?), 15.5.2014 13:12

Děkujeme za typ, ale je tu také: Přípravek působí selektivně jako listový translokační herbicid proti trávovitým plevelům, a to jednoletým i vytrvalým (s výjimkou lipnice roční a kostřavy červené)...Proboha, to není nic, co zlikviduje i kostřavu, nebo je pod nějakou zvláštní ochranou?!indecision Ke Galantu nějak nemůžu najít leták, vyrábí se ještě?

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 15.5.2014 14:17

Přípraveku Gallantu Super od společnosti Dow AgroSciences skončila registrace někdy v roce 2008.

Ze své zkušenosti s graminicidy mohu potvrdit, že se jednalo o nejlepší graminicid, co se odolnosti vůči deště týče, dále pak nízké dávce na ošetření a přijatelné toxicitě vůči člověku oproti přípravku Fusilade Forte.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz