Durman

host - 176.149 (?)
28.2.2008 19:02

Prosím o radu, známý a já taky nevím co dělat s DURMANEM, který přezimoval na chodbě, kde se netopí, nebyl sestříhaný na podzim a už mu raší nejen listy, ale i 3 květy. Teď se s tím už asi nedá nic dělat, ale ptám se jak jsem si přečetla hnojit už nyní WUXALEM RUPER 10ml/5l vody?? Je na tuto trvalku nějaká spec. hlína? Nevím v jakém stavu je a není-li potřeba přesadit, může se i teď s květy nebo jen dodat zeminu?? Dole má odnož, může ji seříznout a po zapuštění kořínků lze zasadit? Moc děkuji za radu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

hana.cihoska - (1), 19.4.2007 16:23, zobrazeno: 10475x

Dobrý den.

Minulý rok jsem si koupila dva durmany.Nádherně kvetly.Zimu přečkali v nevytápěné ložnici.Asi 13°C.Tak před měsíce jsem je začala zalívat a mají dost světla.Stále se tváří jako suché.povězte mi kdy Durman začíná obrážet.Děkuji Hanka

host - 205.11 (?), 20.4.2007 19:02
Durman zacina obrazet na jare.nejlepe trochu seriznout a presadit a dat ke svetlu.To vzdy zabere.

host - 243.189 (?), 21.4.2007 17:05
Durman je absolutně nesmrtelná rostlina - dle mých zkušeností. Pokud jste ho skladovala při takových podmínkách, neměl by být problém, jediný problém může být způsoben přelitím, jinak těžko a měl by každou chvíli obrazit. Hodně štěstí a mnoho ůspěchů!

host - 76.86 (?), 2.5.2007 11:19
Dobry den mam vysete sazenice durmanu jednoleteho..teprve je asi 5 cm vysoky?jak se o neho starat?hnojit?dekuji za kazdou radu

host - 176.149 (?), 28.2.2008 19:02

Prosím o radu, známý a já taky nevím co dělat s DURMANEM, který přezimoval na chodbě, kde se netopí, nebyl sestříhaný na podzim a už mu raší nejen listy, ale i 3 květy. Teď se s tím už asi nedá nic dělat, ale ptám se jak jsem si přečetla hnojit už nyní WUXALEM RUPER 10ml/5l vody?? Je na tuto trvalku nějaká spec. hlína? Nevím v jakém stavu je a není-li potřeba přesadit, může se i teď s květy nebo jen dodat zeminu?? Dole má odnož, může ji seříznout a po zapuštění kořínků lze zasadit? Moc děkuji za radu.

host - 204.28 (?), 3.3.2008 10:38

Vůbec se neboj s ním cokoli udělat, teď,když je nakvetlý,bych ho šetrně přesadila do dobrého kompostu a dala na světlo okolo 15-ti stupňů.Durman je odolný,potřebuje jen dobrou zem, hodně vody a v sezoně hodně hnojit.Přes zimu mu stačí chladná místnost skoro nezalívat a ani nemusí mít moc světla.Shodí úplně listy, může se ořezat a on zase obrazí i ze země.Pozor, trápí ho mšice a svilušky, proto je dobré ho občas postříkat Mospilanem.Když budeš mít možnost ho dát do volné půdy na záhonu, vyroste z něj obr.Hodně úspěchů.Jana

host - 204.28 (?), 3.3.2008 10:45

Jo a tu odnož můžeš odříznout, bude mít asi kořínky a poroste.Já tvrdím,že durman je plevel, roste ze semen, z řízků větviček a dokonce i z omrzlého stromku vyrazil ze země nový  / vyhodila jsem ho na kompost a ještě ten rok přerostl své kolegy v květináčích / o třech výhonech do výše 2ou metrů.Jana

petraslavek - (9) - 62.6 (?), 9.3.2008 17:00

Mám tutéž zkušenost, v létě mi vichřice kutálela durman po terase, celý byl olámaný a mě bylo líto ty olámané větve vyhodit, tak jsem je různě zapíchala na zahradě do země a víc se nestarala - samozřejmě se chytily a spokojeně rostly. Zato jsem si koupila jeden durman žlutý květ a ten mi jeden rok kvete bíle a druhý žlutě - nechápu. Hnojím každoročně Kristalonem, kvete jak zběsilý, ale střídá barvy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz