Višeň - padá listí
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.174 (?), 6.7.2010 7:42
Taky by to mohla být skvrnitost listů - viz zde.
moje višeň (morella) na to trpěla dost
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MajuSKA - (20) - 106.33 (?), 23.7.2010 13:27
Taky nám opádávají višně. A nejen ty. Sousedi co se zajímají o pěstování ovocných stromů taky říkali že to bude těmi dešti a spodní vodou která se mimochodem u nás zvedla o nějáké 3 metry. Může za to i ta dlouhá sněhová zima.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 20.8.2010 15:47
Erdi Bötermö-višen ztrácí list, vedle ní mohutná třešeň Kordia je v pořádku.Morela stinná na jiném místě téhož pozemku má skvrnitost a také opadává. Tatáž Morela doma na zahradě je O.K. Asi záleži na místních podmínkách a výskytu skvrnitosti a pod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 242.54 (?), 13.9.2010 22:37
Jsem na zahrádce začátečnice a chtěla bych poprosit o radu či domněnku od odborníků, co se stalo s letitou višní, která každým rokem měla velkou úrodu. Na jaře krásně kvetla, květy opadaly a za nějaký čas to vypadalo, jakoby celá višeň uschla. Podle rady, co jsem si tu přečetla jsem začala stříhat uschlé větve. Višeň začala mít celkem pěkné zelené listy. Provedla jsem postřik Baycorem(opět podle z těchto diskuzí) a za čas začaly listy žloutnout, opadat, na listech, co zůstaly na stromě byly drobné hnědočervené skvrnky a malé dirky. Je to normální? Co mám dělat dál? Bojím se, že o ni přijdu. Stříhá se višeň na podzim nebo ne? V jakém rozsahu? Děkuji předem za odpověď. Lenka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 15.9.2010 8:42
Jako všechny peckoviny, tak i třešně i višně je dobré řezat v létě po úrodě tak, aby rány zaschly a nezmrzly.Teď už ale míza končí a na řez je dost pozdě.Dírkovitost se v některých lokalitách letos vyřádila.Odřežte napadené suché větévky, shrabujte napadené listí a palte je.Střídejte postřiky.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|