Třešeň květy odolné jarním mrazíkům



host - 2.194 (?) 
2.2.2023 3:34, zobrazeno: 637x
Prosím poraďte mi jaké odrůdy vydrží nejvíce. Mám Burlat, Karešovu asi patnáct let, Burlat za celou dobu tak 10 třešní, květy pravidelně pomrznou jeste v pupenech, za me velice citliva odrůda. Karesova je na tom o neco lépe ta občas plody má, ale nikdy příliš. V opylení problem nevidím, mám poblíž několik ptáčnic a jsem včelař. Dokoupil jsem Vandu, Těchlovan, Napoleonovu. Prosim podělte se se svými zkušenostmi.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 9.142 (?), 2.2.2023 9:06

Mám Napoleonovu snad 30 roků a sklizně jen tak co dva tři roky. Kaštánku asi 10 a z té zatím nebylo nic. Ale jsem v jistém slova smyslu v extrémní poloze, mrazová kotlina jak z učebnice. A ráz počasí posledních roků tomu taky pomáhá. Vše rozkvete a pak přijdou dva dny -8 a je sklizeno. PP.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 81.144 (?), 2.2.2023 9:55
Dalším problémem kromě mrazu může být moniliový úžeh květů a nebo nějaké jiné houbové choroby, nebo chyba ve výživě, které deformují celá květenství a nic tam pak nezůstane. V jedné poradně jsem viděl fotky divných květů, jako u nás, ale nikdo na to nebyl moc schopný odpovědět, co za tou deformací je. U Těchlovanu s tím začal být problém dost velký. Mám přeštěpovanou nějakou neznámou starou odrůdu a ta zatím drží.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika