Pravokořenná višeň
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.132 (?), 11.4.2015 15:51
Vždyť jsem ho před půl rokem zasadil. Na úrodu má ještě čas. No třeba odstraním jen ty slabší, ty by se s úrodou stejně válely po zemi. Dave
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 11.4.2015 22:03
Bez fotky a s popisem, s prominutím, od amatéra NELZE ideálně poradit. Pokud stromek málo přirůstal, nemusí to vždy znamenat hlad, v tomto případku bych tipoval dospělost, nástup do plodnosti - a vovovo, votom toje né? Alespoň několik květních pupenů by bylo dobré zachovat, ověříte si schopnost opylení+ velikost, chuť plodů. Jestli jsou jen v nižších partiích, kterým hrozí plazení po zemi, tak větve vyvažte. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dave3 - Stříbrný Zahrádkář (102) - 220.132 (?), 29.4.2015 0:10
Ní, květy jsou i u špičky terminálu, takže tam zůstaly, a všechny ostatní větvičky z nižších partií, chudinky, šly pryč. Jenom pořád nechápu, proč mě přesvědčujete, že stromek, který neměl skoro žádné kořeny, by z toho "nic" měl vyživovat nějakou úrodu? V tom nenacházím nějaký smysl. Jinak druhému stromečku jsem nechal 2 postranní větvičky, ty vypadají docela statně. Jo a když jde o pravokořenný stromeček, může být trochu hlouběji v zemi, než jak rostl původně? Za odpovědi, i trpělivost, děkuje Dave :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Dave3 - Stříbrný Zahrádkář (102) - 220.132 (?), 29.4.2015 14:13
áha, díky za odpověď, J.f.K! Konečně něco, kde se dozvím nejen "co" ale i "proč". Mám tedy pozakracovat všechny větve i terminál? Nebo může terminál zůstat celý? U toho jednoho stromku jsem tedy odstranil všechny polokosterní větvičky a terminál nechal celý. U druhého jsem nechal celé 2 postranní větvičky a celý terminál. Zdálo se mi, že stromky mají málo kvalitní listové pupeny, že by to mohlo nějak zakrnět, když bych to zakrátil.
No ale to se asi těžko radí, takhle z ničeho. Tak já odstraním ty květy, a budu zalívat. A příští rok uvidím.
Za Vaše názory, pánové, jsem rád, totiž každý máme jiný pohled na ten svět. A na každém je něco. Díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář (322) - 244.2 (?), 29.4.2015 14:40
naslepo se blpě radí, já váš stromek neviděl.
Teoreticky musíte zkrátit o 2/3 všechny větve, které mají zesílit a prodloužit (tedy i terminál). Pokud by zastřižený vrchol terminálu byl níž než nejvyšší pupeny bočních větví, zkrátí se terminál jen o 1/2 ročního přírůstku a ta nejvyšší boční větev naopak více (tj. o cca 3/4 ročního přírůstku).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 29.4.2015 22:34
Pokud budete stříhat na probuzený vegetační pupen (nekvětní), stříháte na jistotu, že to poroste.
Jestliže si nejste jistý dejte fotku pupenů na které chcete stříhat.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|