Postrik proti cervum

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 31.194 (?)
8.2.2014 17:12

Přírodní cestu neznám. Kdo tají informace - postřikuje chemickými prostředky.

Řešením je vysazovat srdcovky rané - 1.-2. třešňový týden (Rivan, Karešova, Kaštánka, Burlat...), Vrtule je sice napíchne, ale červík se nestačí vyvinout. J.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 141.26 (?), 8.2.2014 16:27, zobrazeno: 4324x

zdravim,

mam dotaz, zakoupila jsem vyslechteny maly stromek tresne - srdcovky v poysdorfu (ziji v rakousku), rodil po dvou letech bajecne, na to jak byl maly, mel opravdu hodne tresni - problem byl ovsem v tom, ze nez vsechny dozraly, byly plny cervu, takze jsem je mohla vyhodit. zajimave ovsem je, ze mam naprosto stejny strom jako sedlak z deutschwaagramu - kde v sadu tyto zakrsle tresne plodi o sto sest, ovsem, kdyz je sedlak prodava, jsou obrovske, tmave cervene, krupave a uplne bez cervu. kdyz jsem se ho ptala, jak je to mozne, rekl, ze postrik je geheimwaffe - proste mi jeho tajemstvi nechtel prozradit. myslim, ze o chemii nejde, jinak by je nemohl ve velkym prodavat. zna nekdo prostredek, jak zabranit ataku cervu prirodni cestou?

dekuji za odpoved

blanka 

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 31.194 (?), 8.2.2014 17:12

Přírodní cestu neznám. Kdo tají informace - postřikuje chemickými prostředky.

Řešením je vysazovat srdcovky rané - 1.-2. třešňový týden (Rivan, Karešova, Kaštánka, Burlat...), Vrtule je sice napíchne, ale červík se nestačí vyvinout. J.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 8.2.2014 17:21

myslim, ze o chemii nejde, jinak by je nemohl ve velkym prodavat...

A proč by sedlak z deutschwaagramu nemohl prodávat třešně ošetřené chemii???vždyť se běžně prodává ovoce i zelenina mnohdy napuštěná mnoha postřiky, o kterých spotřebitel nemá ani šajnu.Kdyby ho měl, leckdy by od koupě takového ovoce upustil.Bio ovoce, zdravě vypadající by stálo leckdy mnohem dráž.

K těm červíkům: bude to asi vrtule třešňová.Běžně jsou k dostání chemické výrobky pro ošetření proti vrtuli.Nějběžněji se používá Calypso, ale pokud koupíte jiný vhodný, tak je třeba ošetřit v doporučeném termínu, který najdete v příbalovém letáku, nebo na netu.

Nevím o žádném přírodním prostředku, který by vrtuli třešňovou eliminoval.Snad jen žluté lepové pásy, ale ty se primárně užívají k signalizaci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz