Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V první řadě mi jde o uchování ovoce na zimu bez tepelného zpracování, aby nedocházelo ke ztrátám vitamínů, nebo jiných zdraví prospěšných látek.Děje se to i tak,ale při sušení je proces úbytku menší.A jiný způsob sterilizace vyjma působením křenových výparů, nebo teplem neznám.

Předpokládám že i velké šťavnaté plody, tedy i rengloty a jiné by při pomalejším, mírném sušení s přestávkami dosahovaly kýženého odparu tekutin z plodů, a nemusely by se roztékat, což se asi stává rychlým procesem.V tomto jsou plody Valjevky velmi vhodné, protože nejsou velmi šťavnaté, jejich dužina je suchší.

V zimním období jsou takové sušené švestky u nás velmi vyhledávanou zdravou pochutinou, místo kupovaných cukrovinek, bonbonů,čokolád.I domácí cukroví v tomto pokulhává.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika