Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V tomto případě budé lepší založit nové vlákno, protože tamto je už dlouhé, a zájemci se tady dozví jiné informace, než ve vlákně"jaký druh švestky na slivovici.

Tak tedy Vážení přátelé letos jsem si nasušil "velký pytel" sušených švestek.Uvedené množství ale berte s rezervou, protože,jsem tak trochu jako rybář, který chytil táaakovouhle rybu.Protože je to moje nejoblíbenější ovoce v jakémkoli skupenství, a podotýkám že žádné neupozaďuju.I když na naší zahradě švestky zmrzly ještě za zelena, a vydržely dozrát jen tři kusy jsem si načesal u příbuzenstva.Česal jsem je na tři krát.Pvní várka byla hodně červivá, druhá už méně, a ta třetí byla nejlepší i co do množství cukru a aromatických látek.Je lepší když se vypeckují, protože tak poznáte které jsou červivé, a já larvičky nerad.Při sušení v sušičce je třeba dbát, aby výsledný produkt nebyl usušený příliš, a tudíš tvrdý.Sušil jsem ve dne v noci na noční proud, takže s přestávkami, které mi dovolovaly kontrolovat míru tuhosti dužniny.V konečné fázi bylo třeba sušit jen mírně.Přemíra moji péče o sušené švestičky se vyplatila, a konečný produkt opravdu stojí za hřích.

Předloni jsem zkoušel uchovat čerstvé švestky na zimu sterilizací křenovým podkladem v třílitrové sklenici, ale pak byly švestky cítit pachem křenu.Nikomu to nedoporučuju dělat, je lepší si na zimu švestky usušit.Četl jsem o způsobu prokládání čerstvých švestek slámou, otrubama v dřevené bedničce, ale nevím jak by to dopadlo.Kdyby se urodilo i mě více švestek další roky, tak bych uvažoval i o povidlech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika