Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Dobrý den,
zajímalo by mne jak a v čem sušíte ovoce?
Sám s touto po mnoho let osvědčenou konzervační metodou začínám, tak bych chtěl vědět a i ostatní čtenáři v čem sušíte???
Zatím jsem sušil hlívy, žampióny v horkovzdušné troubě při teplotě cca 50-60°C po dobu 3-5 hodin. Naposledy jsem sušil rajčata surové váhy 3kg, které jsem nakrájené rozložil na 2 teflonové pekáče a vložil do horkovzdušné trouby za 4 hodiny byly akorát při teplotě sušení cca 60-70°C do dvířek trouby přivřu přeloženou utěrku kvůli odvětrání vodních par. Spotřeba byla za tu dobu 2KWh což je u mě cca 10kč záleží na sazbě. Nedávno mě napadlo vyrobit solární sušárnu s teplovzdušným výměníkem nicméně jsem tento "nápad" viděl minulý týden v jednom časopise... takže to určitě lze.Příští rok ji chci postavit. Máte někdo takovou sušárnu?A co běžně prodávané sušičky? Kolik vám "papají" energie? Mě u nich odrazuje pracné čištění sít. Já jen lehce opláchnu teflonový plech a hotovo. Těším se na reakce Z.M.