Jak odšťavnit hrušky?



host - 10.15 (?) 
19.8.2016 13:27, zobrazeno: 3065x

Zkoušeli jste někdo odšťavnit hrušky? Jak ve šnekáči tak v odstředivém odšťavňovači mi vznikne pyré a ne šťáva. Nezáleží na odrůdě (asi 6 druhů) ani na stupni zralosti, vždycky je výsledek stejný.

U hodně přezrálých by člověk pochopil, že je to jak u moučnatých jablek neřešitelné, ale mně se nedaří odšťavnit ani ty relativně tvrdé čerstvě utržené ze stromu. Zkoušela jsem vzniklé pyré cedit přes plátýnko se zatížením z vrchu, ale vyteče z toho jen minimum šťávy, 90% je odpad.

Je na to nějaká speciální finta?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Neználek - (41) - 146.246 (?), 19.8.2016 13:48

Nakrouhat, plátěný pytel a hurá s tím do vinařského lisu. Pokud nechcete aby zoxidovaly, tak ještě před tím spařit.

Myslím opravdu kvalitní vinařský lis, hydraulický, ještě lépe pneumatický, ne nějaké strašítko za pár kaček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.15 (?), 19.8.2016 14:02

Takže v malém je to neproveditelné?

V paneláku vinařský lis nemám a vozit někam pár kilo hrušek na vylisování nemá smysl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika