Za kolik prodat slivovici



host - 43.70 (?)
20.9.2012 19:07

Také jsem jednu Oskoruši zasadil ale trpí monilií, tak pravděpodobně nebude mít dlouhého trvání.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 2.2.2010 10:25

Pokud máte dobré podmínky pro pěstování a dost místa, klidně si oskeruši zasaďte. Jeden názor člověka, kterému nechutnala, nemusí být směrodatný. Možná se náhodou potkal z pálenkou z nepovedeného kvasu. 
Nevěřte, že všichni ti, kteří dají tolik peněz za oskerušovici a hodnotí ji jako top mezi destiláty, jsou lidé bez čichu chuti a vkusu. 
Kolik jsem již ochutnal nedobrých slivovic a přesto na švestky nezanevřu.

                     
host - 51.65 (?), 2.2.2010 10:29

Mám dost místa v sadu a začíná mě přepadat myšlenka na zasazení oskeruše.Nikdy jsem z toho pálenku nepil, docela by mě zajímalo jak chutná.

Jinak slyšel jsem, že za 1000kč/l...

                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 2.2.2010 10:44
ja asi cenu nereknu, tak to asi nemam, co psat... ale pokud bych ja mela svou palenku, tak bych ji neprodavala, protoze bych se sni radeji pohlubila mezi prateli nebo s rodinou, kazdy oceni z vaseho ovoce... ale pokud chcete penize nebo potrebujete, tak si ji prodejte... Ale ja spise velke mnozstvi treba svestek davam do prakticnejsich veci, kompoty a marmelady.. a kazdy mi jen rekne, ze vis kolik bych si s toho mela palenky... to slysim porad, kdyz je sezona svestek
                     
host - 51.65 (?), 2.2.2010 11:48

Já to té svojí taky říkám, když třeba suší trnky, že v bečce by jim bylo líp, ale to je ve srandě. Věřte, že kdyby ti, od nichž slýcháváte tyto poznámky, ochutnali vaše kompoty a jiné dobroty, uznali by, ač neradi, že trnky-švestky jsou vinikající i v jiné formě než v kapalné.

                     
host - 129.96 (?), 2.2.2010 12:56

Kapalné švestky se mi ještě nikdy nezkazily. U kompotů se to občas s nějakou sklenicí stane. Krom toho, na tekuté nikdy nezapomeneme a u kompotů občas žena řekne, že musí udělat koláč, protože jsou už staré.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 2.2.2010 15:04

Nu, kdybyste měla nadělat  ze 6 metráků marmeládu a kompot... Nezáviděl bych Vám to, ani při vaření, ani při konzumaci.

                     
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 2.2.2010 14:15
Pro pana 51.65 mám radu: udělejte si 10.4.2010 výlet do Tvarožné Lhoty na Slavnost oskoruší. Mnohé se dozvíte, mnohé ochutnáte / okoštujete/ a bude se Vám lépe rozhodovat.MH
                     
host - 24.183 (?), 26.3.2010 16:02

Mám dost místa v sadu a začíná mě přepadat myšlenka na zasazení oskeruše.Nikdy jsem z toho pálenku nepil, docela by mě zajímalo jak chutná.

no, mě ta samá myšlenka napadla před rokem a hned jsem koupil dvouletou oskeruši v kontejneru. Teď je to skoro dvoumetrový špičák a letos by se mohla začít tvořit korunka.

                     
host - 157.7 (?), 18.9.2012 8:09

Už jsem to koštoval - právě v Tvarožné Lhotě, a silně mě připomínala jak chutí tak i vůní hrušky. Přesto jsem si jednu oskorušu zasadil. Už se sice nedožiju užitku, ale člověk nemusí za svého života všechno sežrat. Třeba to budoucí generace využijí, zhodnotí a ocení.

                     
host - 43.70 (?), 20.9.2012 19:07

Také jsem jednu Oskoruši zasadil ale trpí monilií, tak pravděpodobně nebude mít dlouhého trvání.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika