Topfirst
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 88.61 (?), 11.1.2008 21:34, zobrazeno: 8598x
Máte prosím někdo zkušenosti s touto odrůdou? Jde o resistentní švestku - kříženec Rud Gerstetter a čačanská najbolja. Odrůda je velmi ranná. Též by mě zajímalo jakou můžu očekávat chuť (čač.najbolju jste v předchozích článcích dost hanili:). Strom jsem vysadil vloni - z Fytosu Plzeň.
Lucas
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.38 (?), 2.3.2019 22:21
Dobrý večer, ako je na tom Topfirst s odolnosťou na šarku a moníliu plodov?Dozrieva pred Katinkou alebo až po Katinke?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 3.3.2019 17:48
Odpověď najdete určitě v nějakém jiném vlákně, pokud zde neodpoví někdo jiný. Topfirst mám krátkou dobu na posouzení. Kupoval jsem ho sice už dávno, ale nebyl to nakonec Topfirst, ale Toptaste. Ze švestek se tady u mě nedala pěstovat s šarkou jen Vlaška, Většina plodů byla deformovaná, s červenou nesladkou dužninou. Myslím, že Topfirst na tom bude rozhodně lépe. Jestliže bude Topfirst dozrávat až s Katinkou, ztrácí veškeré kouzlo, protože na Katinku mít v kvalitě nebude. Těch pár plodů, co jsem zatím měl bylo chuťově vyhovujících. Hodnotil bych tuto odrůdu velmi dobře, kdyby, jak říkám, dozrávala například z Hermanem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 27.7.2022 17:51
Před chvilkou byla ve zprávách z regionů reportáž o sklizni švestek, obrovské plody v dřevěných bedýnkách, moderátor si pochutnával, Topfirs tam taky pán pěstoval a ve velkém...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|