Na horší chuť Joja jsem si už zvykl a nečekám od této odrůdy zhola nic. Naopak od Těchobuzické jsem čekal mnoho, takže zklamání je maximální. Strom opakovaně dává trpké a nedobré plody při větší (běžné) úrodě. Záblesky správné, standartní chuti byly jen sporadické. Pravidlo, že menší plody jsou většinou dobré se nepotvrdilo. Zbytečně tady jen zabírá místo.
Vy to snad píšete schválně, Miloši a pane Mikeši, aby jste mě naštvali, ne? Tak jedině, že jsme s panem Boštičkou koupili nějakou úplně jinou Těchobuzickou, než máte Vy.
Ona ta "těchobuzna" přece jen dozraje. Pár plodů bylo dnes už příjemně švestkovitých a hlavně sladkých. Proč dozrává až v řijnu, nechápu. Jedná se přece o srpnovou odrůdu. A kdo zaručí každoročně teplý začátek podzimu? Pochopil bych zpoždění po chladném létě, ale bylo přece tropické.
Tak některé plody dozrají, některé ne, zvlášť jestli je s vhodnými teplotami pro letošní rok konec. Dnes nebyly všechny konzumované plody ani trpké ani sladké, škoda.
Na horší chuť Joja jsem si už zvykl a nečekám od této odrůdy zhola nic. Naopak od Těchobuzické jsem čekal mnoho, takže zklamání je maximální. Strom opakovaně dává trpké a nedobré plody při větší (běžné) úrodě. Záblesky správné, standartní chuti byly jen sporadické. Pravidlo, že menší plody jsou většinou dobré se nepotvrdilo. Zbytečně tady jen zabírá místo.