Těchobuzická
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.119 (?), 21.2.2015 11:24
Reagoval jsem na příspěvek kde se píše, že Těchobuzická začala plodit po osmém roce, Č.Raná začíná plodit také pozdě. Dobu zrání jsem nemyslel.
Bohužel se příspěvek přiřadil na konec.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 5.9.2015 14:25
S touto původně velmi nadějnou českou odrůdou se budu loučit. A rozhodně ne kvůli tomu, že nastupuje později do plodnosti, nebo, že má renglódovou chuť, ale proto, že není schopná řádně dozrávat. Ještě v této době má stále tvrdé a kyselé plody, i když jsou již delší dobu vybarvené. Bude to zřejmě nějaký genetický defekt, když se uvádí, že by měla dozrávat v druhé polovině srpna. V minulém roce zůstala většina plodů kyselých až do konce řijna. Je to velká škoda, protože úrodnost se zvyšuje a plody netrpí moniliovou hnilobou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 67.66 (?), 21.9.2015 17:53
Pocity, co popisuje Petr, jsem měl loni. Osm let jsem čekal na první úrodu a po dvou slušných snůškách Těchobuzická dozrála do chuti-nechuti, žádný cukr, žádné aroma. Dal jsem bolševikovi rok, nejvýš dva. Ale letos se Těchna ochlapila, švestičky zase pěkné - trochu zploštělé, s bříškem a příjemnou sladkou (pravda, trochu rynglovou) chutí. Takl jí dám ještě šanci. Co mi trochu vadí, plody jsou už měsíc tmavě modré, každý kdo šel kolem si utrhl a kousnul (do minulého týdne se jen zašklebil a vyplivnul)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|