Švestka Topfive
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?) 30.8.2018 10:17
Oblíbená odrůda pana Fialy patří v rodině Topů rozhodně k těm lepším. Ojíněné plody jsou krásné, plodnost vysoká, velikost sice ne mimořádná, ale zcela stačí. Chutí a sladkostí může směle konkurovat těm nejlepším - Hanitě, Domácí, Gabrovské Č. rodné. Co mi trochu vadí je její předčasné vybarvování. Ono většina dnešních pološvestek nejdřív zmodrá a pak teprve uzraje, změkne a zesládne (u Domácí to jde všechno ruku v ruce), ale Topfive je v tomto extrém. Plody vypadají zrale snad od půlky července a stále jsou tvrdé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.154 (?), 30.8.2018 19:09
Pan Vysloužil mám odrody Herman, Katinka, Čačanská Lepotica a Presenta. Medzi Čačanskou Lepoticou a Presentou mám veľkú medzeru. Môžete mi napísať poradie v akom dozrievajú u vás tieto odrody : Nancyská, Čačanská rodná, Gabrovská, Topfive, Toptaste, Domáca slivka, Jofela. Ako je to s odolnosťou na šarku u týchto odrôd? Tieto odrody by mali dozrievať práve medzi Čačanskou Lepoticou a Presentou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
milanfiala - Diamantový Zahrádkář (1142) - 51.13 (?), 30.8.2018 21:05
Návšteva moravských sadarov skončila, výsledok koštovka slivkoveho osúcha, koláča broskynový a slivka Topfive tá vyhrala boma chuťovka moravaci boli v nemom úžase, koštovali aj plody zo stromu vynikajúca Topfive, dalej TC Sun manželky koštovali tiež citili tam japonsku blumu a marhulu velmi štavnatá vzhladovo veľmi atraktivna proste super vraveli.Dalšie prišli na rad Azura hodnotenie výborná, dalej Jofela boli šokovaní že stromky neboli zalievané a plody šťavnaté sladučké a to nieje ešte zrelá, vedľa bystrická, domáca velkoplodá, nezaujala.Nakoniec čerešnička na torte Duranzia x Bystrická boli nadšený hodnotenie robili všetci aj manželky.Povedal som koštovka slivovice z Totaste začali šomrat že kolujú reči z tejto slivky neje dobrá pálenka.Nepočuvajte blbè reči okoštujte vravím, keď som začal nakievať zacitili nádhernú arómu, nechapali prečo počuvali blbé hodnotenie o tejto odrode, pálenka bola výborná zhodli sme sa na tom lepšie je raz vidieť a koštovať ako 100 x počuť nezmysly.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.145 (?), 7.10.2018 22:06
Aké máte skúsenosti s touto odrodou čo sa týka odolnosti na choroby. Trpí Topfive tiež odumieraním vetví ako Toptaste?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|