Ringlota Black Daimond
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 19.22 (?), 16.12.2014 20:06
Spatne je, ze Black Gigant neni nikde dohledatelny. Blacku existuje nekolik... Diamond, Amber, Splendor, Giant, Ice, ale Gigant se mne zatim nepodarilo najit. Nevite o nem neco blizsiho? Odkazy, puvod atd.
Jinak by snad az na Black Amber mely byt vsechny s cervenou duzinou
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 18.12.2014 12:41
Mám pravděpodobně jeden z těchto Blacků, bylo mi to prodáno jako zakrslá švestka pro pěstování v květináči ze zásilkového zahradnictví. Byly 2 menší úrody a už po první bylo jasné že švestka to není -), plody kulaté větší blůmky, téměř černé, dozrávají ve druhé polovině srpna jsou velice sladké a chutné. Malá pecka. Je stále ve velkém květináči ale v zhledem k poměrně bujném růstu půjde na jaře do země. Bohatě kvete ale plodů poměrně málo (asi cizosprašná) , zkusím nějakého opylovače.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 19.12.2014 8:52
Barva dužniny je spíš žluto oranžová, v prvním roce jsem měl asi 5 plodů, utrhl je dřív (bořka s kroupami) a dužnina byla tužší, letos jsem je nechal na stomku dojít do měkka a byla rozpývavá a výborná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.135 (?), 8.8.2019 8:36
Tento rok dozreli prve plody na Black Diamond, kvitne velmi bohato a aj plodov zaviazala vela, musel som robit prebierku. Plody su velkostou ako mensie marhule. Duzina je zltohneda, neni uplne krvavo cervena, chutovo vyborna, sladka a stavnata. Urcite odporucam ju pestovat, ak mate miesto v zahrade.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vlado44 - (6) - 65.14 (?), 22.2.2024 13:05
Mám Black Diamond, nádherné veľké plody, tmavomodrá takmer až čierna šupka, tmavočervená až bordová šťavnatá dužina, veľmi malá žltá kôstka. Myslím že problém je opeľovač, pretože mám tak max. 10 plodov na strome, pritom úžasne kvitne - prvý strom v záhrade, žiadnu slivku ešte nemám vtedy v kvete. Máte niekto skúsenosť ako tomu pomôcť? Prípadne nejaký vrúbeľ vhodného opeľovača by sa nenašiel?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|