Rouboval jsem třeba napadenou Čačanku na domácí (už napadenou). Také chytle šarku. Strom byl 50/50 přeroubovaný. Čačanka ale rodila zdravé ovoce jenže přirůstala rychleji a pak silné větve odumřely. Odřezal jsem je a domácí má šarku ale rodí dále a dá se z ní i pálit. Pokus byl učiněn na několika stromech. Mohu doložit pouze foto po "amputaci" čačanské.
Jojo byl u mne propadák a umíraly větve na pseudomonas syringae. Stejnou chorobou trpí i Valjevka a Toptaste.
Chcel by som sa spytat ci je mozne prestepit slivku Jojo a co sa pripadne stane ak nastepena odroda casom dostane sarku sliviek.Neodumru, neuschnu vrublovane odrody? Skusal niekto stepit nieco do Joja pripadne ako to dopadlo.Dakujem.
Rouboval jsem třeba napadenou Čačanku na domácí (už napadenou). Také chytle šarku. Strom byl 50/50 přeroubovaný. Čačanka ale rodila zdravé ovoce jenže přirůstala rychleji a pak silné větve odumřely. Odřezal jsem je a domácí má šarku ale rodí dále a dá se z ní i pálit. Pokus byl učiněn na několika stromech. Mohu doložit pouze foto po "amputaci" čačanské.
Jojo byl u mne propadák a umíraly větve na pseudomonas syringae. Stejnou chorobou trpí i Valjevka a Toptaste.
Dakujem vsetkym.Jojo je skutocne propadak a to doslovne viac nez 90% plodov spadne este pred dozretim.Dufajme ze dalsie rezistentne slivky ako Jofela a spol na tom nebudu podobne.
Zdravím. JOJO je reklamní podvod. Náchylnost na monilii a pseudomonu je taková, že v reálu se plodů prakticky nedočkáte. Léčba pseudomony je překvapivě účinná, rychlá a jednoduchá. Stačí na to pila, motyka, rýč a za dvě hodiny je hotovo.