Kuprikol při nalévání pupenů ano, na strupovitost ještě musíte provést postřik zhruba týden po odkvětu (já používám mix Hrizon + Dithane) při nepříznivém deštivém počasí se doporučuje po 10-ti dnech postřik zopakovat (např. Talent + Zato).
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),18.6.2018 20:30
Kuprikol při nalévání pupenů ano, na strupovitost ještě musíte provést postřik zhruba týden po odkvětu (já používám mix Hrizon + Dithane) při nepříznivém deštivém počasí se doporučuje po 10-ti dnech postřik zopakovat (např. Talent + Zato).
Dobrý den, na dvouleté Wazonově ryngli jsou takové listy. Doufám, že to není šarka. Asi jí něco chybí. Pokud jste se s takovými listy setkali a víte co jí chybí, budu vděčný za radu. Děkuji předem. Dědek Čeněk
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),27.6.2018 18:50
Chloróza, nedostatek draslíku nebo některého z mikroprvku (hořčík, železo,bór).Šarka má v té spleti žluti celkem dobré maskování (může tam být a nemusí).
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),27.6.2018 19:34
Pro "sichr"jsem nakouk do chytrých brožůr, projevy nedostatku hořčíků se nejdřív projevují na spodních listech.Střední nerv listu a část listové čepele u řapíku ve tvaru obraceného "V" si zachovávají zelenou barvu nejdéle.Nedostatek hořčíku lze kompenzovat hnojením na list síranem hořečnatým (hořká sůl), nebo některým z hnojiv Fertimag, Fytovit, MgNsol, nutné jsou 3-4 postřiky, první ihned po odkvětu (to už nestihnete)další pak v 10-14-ti deních intervalech až do ukončení růstu výhonů.