Nancyská mirabelka



host - 168.235 (?)
4.9.2022 12:25
Zrovna mirabelky mají kromě hromady cukru příjemné, jemné specifické aroma. Jen jak jsou hodně sladké, tak jich člověk naráz nesní kilo. Výborné jsou na zpracování. Na koláče, do marmelády a samozřejmě na pálení, jen ty mrňavé plody zvyšují pracnost. Nemáte je už v Pardubicích tak trochu hodně zralé?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 39.243 (?), 20.5.2019 18:18, zobrazeno: 2707x

Před roky jsem vysadil osm různých odrůd peckovin.Zůstala pouze NANCYSKÁ MIRABELKA.Mám bohužel velmi špatnou půdu.Podmáčený jíl.Úhynem končí všechny pokusy o výsadbu dalších.Zajímavé je že výmladky podnoží rostou dobře a bohatě plodí.Má někdo zkušenost nebo ví o nějaké odrůdě která by na takové půdě rostla?Pro zajímavost přikládám fotku kmene nancysky.Co způsobilo deformaci?  . 


Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Efs - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (95) - 104.254 (?), 20.5.2019 19:57

O tom se zde před časem psalo. Hezký den

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 33.50 (?), 21.5.2019 13:47

To je možné.Já ale já nic nemohu najít.Můžete dát odkaz?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Efs - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (95) - 104.254 (?), 21.5.2019 19:58

Ten odkaz tam je. Stačí kliknout kamkoli do zabarveného textu "zde před časem psalo."

Hezký den

Josef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 196.17 (?), 4.9.2022 10:47

Nevím, jestli to je, nebo není Nancyská mirabelka, ale mirabelky a rengllódy, popřípadě nějaké žluté švestky nejsou nic pro mě. Je to sladké a toť vše. V tomto případě velmi sladké. Mnoho materiálu na přeroubování a to jsem myslel, že už není na co roubovat. 

Nancyská mirabelka
Nancyská mirabelka
Nancyská mirabelka
Nancyská mirabelka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 168.235 (?), 4.9.2022 12:25
Zrovna mirabelky mají kromě hromady cukru příjemné, jemné specifické aroma. Jen jak jsou hodně sladké, tak jich člověk naráz nesní kilo. Výborné jsou na zpracování. Na koláče, do marmelády a samozřejmě na pálení, jen ty mrňavé plody zvyšují pracnost. Nemáte je už v Pardubicích tak trochu hodně zralé?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika