Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?



                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.2 (?) 
13.3.2016 20:20

O Hanitě se stále více utvrzuji, že bude jistější než Čačanská...

No jistě že! Hanita je opravdu čvestka i do vyšších a méně kvalitních poloh.Kdešto s Čačanskými budete né vždy zrovna spokojeni... a to platí i pro rodnou.Je z čačanských čvestek ta nejčvestkovatější, ale na klasickou domácí u mne nemá!!!

Jinak platí neprůstřelné tvrzení..."Ideální čvestka na jídlo je ta, které je zrovna zralá a dobrá,...k mání do huby.Taková ta jednohubka malá.Takže i když ty domácí čvestky zrají v září,...v červenci a srpnu nezáří, protože jsou zelené.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 34.51 (?), 22.3.2016 12:41

Hanitu jsem ještě letos sehnala dokonce na zelené renklodě a ve tvaru zákrsek (což nebylo jednoduché, jeli jsme pro ni až k Sázavě do Hněvkovic). Ale úkol splněn a už je zasazená na zahrádce:) Těším se jak poroste a co ukáže po pár letech za úrodu :)

                     
host - 48.25 (?), 4.3.2018 8:25

Hanita zatím zklamala! Loni měla 3 první švestičky. Když jedna spadla ze stromu uznali jsme, že je čas sběru. Zralé byly, chuť pikantní..Ale velkým zklamáním bylo, že ani jeden plod nešel od pecky, dužina na ní ulpívala festovně. Tak přemýšlím, jestli nám vůbec prodali Hanitu... kterou jsme tak těžko sháněli :(Opravdu vám ty Hanity jdou dobře od pecky? Jinak by to bylo dost špatné, ovoce se pak nedá kvylitně zpracovávat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika