Znám japonské švestky, snad se i někde u nás a na Slovensku prodávají, ale nejedl jsem je. Jsou prý chutné, spíš na jídlo, většinou světlé barvy - od žluté přes oranžovou dočervena a většinou tolerantní k PPV.
Při putování internetem jsem narazil na pojem asijská švestka.Podle obrázku je to nějaká bluma.Máte někdo zkušenost s pěstováním tohoto ovoce, jak to chutná na jídlo?Je to vůbec slivoň?A z toho pramenící odolnost proti šarce?Díky.Pepík
Znám japonské švestky, snad se i někde u nás a na Slovensku prodávají, ale nejedl jsem je. Jsou prý chutné, spíš na jídlo, většinou světlé barvy - od žluté přes oranžovou dočervena a většinou tolerantní k PPV.
Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář (285) - 45.6 (?),6.10.2008 17:05
Dobrý den.Japonské slivoně se u nás mohou pěstovat ale jen několik málo vhodných odrůd bez záruky úspěchu.Jsou teplomilné a proto že v našich podmínkách velmi brzy kvetou, mohly by se vyzkoušet někde v Polabí a nebo na jihu Moravy.Více se o nich dozvíte v knize ing.Blažka Pěstujeme slivoně.Tam se také dozvíte o vhodných odrůdách na vyzkoušení u nás.Hezký den.