Oprava - mám fíky, letos poprvé se mi urodily a snad i dozrají fíky a to sem fíkovník na zimu ani nepřikryl. Kroupy ho nezasáhly, protože je chráněný domem. Příroda se holt zcvokla.
Oprava - mám fíky, letos poprvé se mi urodily a snad i dozrají fíky a to sem fíkovník na zimu ani nepřikryl. Kroupy ho nezasáhly, protože je chráněný domem. Příroda se holt zcvokla.
To jsou paradoxy. Já jsem se po loňské šarce rozloučil s poslední Domácí švestkou. Před pár dny jsem navštívil jeden starý zanedbaný sad. Odkopky (!) pravokořenných pravých švestek tam zaplodily takové ovoce, že jsem jich pár natrhal na povidla a musel konstatovat, že dosud se vzhledem, barvou, konzistencí ani chutí Domácí švestce žádná novinka nevyrovná.
Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář (285) - 45.6 (?),13.9.2007 18:37
Dobrý večer. Pane Vysloužile, zatajil se mě dech. To jsou zdravé odkopky v šarkovité oblasti? A nebo tam Šarka ještě nedorazila? Pokud je to to první, mělo by se s tím něco dělat. Vše o čem se tady denně mluví považuji za slabou náhražku domácí švestky. Bylo by to úžasné, najít odolné klony dom. švestky. Zdravím.
Bohužel, taky se mi zatjil dech,když jsem těmi křovinami prolézal - stromy se to ještě nazvat nedalo. Krásné, na pohled zdravé plody byly zřejmě způsobeny mladými rostlinami, příznivým rokem a možná i lokalitou v lese daleko od obce. Nicméně diskrétní příznaky na listech již patrny jsou. Ale švestky to byly krásné - jako kdysi.