Althanova ryngle
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 88.61 (?), 21.5.2007 13:41, zobrazeno: 12857x
Prosím o radu. Mladý 4.letý strom (Althanova ryngle) měl poměrně velkou násadu plodů.Ale nyní jsem zjistil,že drobné původně zelené plůdky jsou černé a všechny opadaly. Domnívám se,že šlo o poškození mrazem z období před 2-3 týdny. Obdobně dopadla meruňka (dobné hnědé,jakoby zaschlé plůdky-též opadaly)-ta byla přitom ošetřena Championem, poté v době kvetení proti moniliovém úžehu 2x Rovralem Flo a projevy moniliozy neměla. Zahradu mám v n.m.48O m, takže při letošním nevyzpytatelném jaru někokolik mrazů prodělala.S mrazem se nedá nic dělat, ale pokud se domníváte,že jde o nějakou chorobu prosím o Vaši radu
děkuji Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 22.5.2007 6:15
Mně takhle letos dopadla Althananova, Oulinská, Nansyiská, Čačanská, třešně, špendlíky.... nejste v tom sám. Poslední mrazy udělaly své.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 164.181 (?), 22.5.2007 14:43
Nám taky zmrzlo vše od mirabelek přes meruňky, broskve, třešně, hrušky i jablka zůstal jen rybíz a pár višní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.111 (?), 22.5.2007 18:37
Pánové - všem přispěvatelů děkuji za slova útěchy, mě alespoň jakž takž přežily jabloně, hrušně a kupodivu i domácí švestky (je vidět,že někteří jste na tom ještě hůř než já), takže snad holt až příští rok:)
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.82 (?), 11.9.2007 10:03
Althanku je nutno 4 x během vegetace stříkat, jinak neuplodí nic. Mám s tím letité zkušenosti a letos jsme jeden postřik vynechali - a bylo to skoro totéž, jako kdybychom ji nestříkali vůbec. Takže moje doporučení - pořiďte si něco méně náladového co nemusíte obskakovat a polejvat chemií. foá
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 12.9.2007 11:34
Mě letos zmrtlo všechno, kromě jablek a ty zničily v červnu kroupy. Takže letos nemám vůbec nic. Příští rok doufám, v lepší úrodu.
Martin
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|