Althanova renklóda
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 103.14 (?), 1.10.2006 14:24, zobrazeno: 21740x
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo neví,co může mít za důvod,že althanova renklóda plodí malé,žluté plody podobné mirabelkám?Máme ji tři roky,krásně roste a letos poprve plodila.Plody dozrály koncem září,ale byly žluté a malé,leč velice sladké.Stomek byl z dovozu z Hannoveru,zakoupený v pražském obchoďáku.....co muže být příčinou?Nás několik variant napadá,ale nevíme,která může být ta pravá...
Možná to bylo řezem,provedeným asi 15. srpna,od té doby se asi tak růst úrody zastavil,nebo polohou kolem 650 m n. m.,nebo měla plodů prostě moc.Opylovače měla,vápno jsme jí přisypali a na kmínku má jasné známky po roubování,takže to nemůže plodit ani podnož.
Je nějaká naděje na zlepšení,popř.jaký z důvodů to může být?
Děkuju Vojta :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 21.12.2006 21:37
A nemůže to být nakonec jiná odrůda? Mě se již taky stalo, že jsem zakoupil jednu odrůdu slivoně a pak se ukázalo, že to byla úplně jiná než která byla uvedená na jmenovce... jeden můj známý je sadař a dokáže od sebe dobře rozeznat jednotlivé odrůdy i podle listů, charakteru růstu, apod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 15.1.2007 19:31
V tom s Vámi souhlasím, ale musím říct, že je to podraz na zákazníky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 17.1.2007 20:51
Už si přesně nepamatuji kde jsem domnělou pš. Stanley, ze které později vylezla mirabelka, také se žlutými plody, jak má výše uvedeno přispěvatel. Myslím že se jednalo o ovocnářskou farmu Kocmanovi z Mnichova Hradiště.
Stromek sám o sobě nebyl takové kvality jak bych si představoval a podezřelé bylo už jenom to, že na "jmenovce" která byla napsána rukou, byla uvedena pouze odrůda. Ani zmínka o podnoži atd. Taktéž jsem si u nich objednal jabloň Rubín. (Celé to bylo v jedné objednávce).
Rubín to sice skutečně je, ale stejný problém se jmenovkou. Navíc místo očkování je těsně u kořenového systému, takže stěží jsem dodržel pravidlo, aby naštěpované místo bylo nad zemí, aniž by stromek nebyl zasazený moc mělko.
Chtěl bych Vás ještě zeptat pane Vysloužile zda máte zkušenosti, případně jaké s těmito odrůdami hrušní: Boscova lahvice a Williamsova čáslavka.
Teoreticky jsem se o nich dočetl, ale zajímalala by mne spíše praktická zkušenost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.108 (?), 19.1.2007 21:26
Naše Althanova renkloda má zase zelené plody, taky si myslíme, že je to obyčejná ryngle. Plody jsou tedy větší, ale žádný náznak modré. Je to tak? Je od Starkla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.70 (?), 16.3.2007 20:22
je pravdou,že pro althanovu renglodu je opylovačem pouze zelená rengloda_?Libor
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165), 17.3.2007 19:23
Althanov arenklóda nemá problémy s opylením. Mezi tzv. vhodné opylovače patří Oulinská, Zelená renklóda a Vlaška ( pravá švestka )
Milan Boštička
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|