Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Ahoj Pavle. Letos jsem dělal kvas z třešní. Dal 4kg cukru na 100l. 5 týdnu počkal. Dodržel zásady řádného vedení kvasu. A výsledek? Jsem nadšený. Co neprisladili. Nebyli spokojeni. Pálenka není dost aromatická.
Rosťa psal, ze kvas z Hanity oddělí a muze pálit zvlášť. Doslazeni se nabízí bez rizika kontaminace dalšího kvasu. Zvýší se tak lihivost a aromatické látky se extrahuji. Kvas bude stabilnější a výsledek dobrý. Švestky ale musí být i dobre k jídlu. Pokud se nedají jist, je to bezpředmětné. Až 4 týdny skladování po vykvaseni zlepší kvalitu.
Ja mám ve sklepě kvas z Wagenheimovy 4 týdny +4 kg cukru na 100l kvasu. Enzymy. Kvasinky. Řádně vedené. Jsem ve fázi dokvasovani. Tesim se na lahodnou pálenku v říjnu.