Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Subtropy posledních dní pohly cukernatostí plodů, které neopadly dříve než mohly předvést co umí. Lipnická 27 o (vybraný zrale měkký plod ze stromu), opadlý plod ze země nad 32 o možná 32,5 o těsně nad horní hranicí stupnice mého refraktometru, plod byl u stopky prasklý, takže měření bylo pravděpodobně ovlivněno snížením vlhkosti. Althanova 17 o. Falešný opál 17 o. Tipala 16 o (změřil jsem i jediný panenský plod ponechaný na mladém předloni sazeném stromku 19 o). Čačanská rodná 19 o. Viktorie 12 o. Wangheimova 14,5 o až 16,5 o.

První plody Gabrovské 15 o.  A o zhruba 10 dní dříve dozrál i první nečervivý plod Hanity 17 o. Co se týče klasického švestkového aromatu a chuti(špendlík má výraznější aroma ale to je zcela tipické a odlišné od pravých švestek) nechala(pro mě) Hanita už prvním plodem celý letošní peloton o několik délek za sebou(je možné, že jsem ovlivněn tím, že jsem to od ní čekal, ale snažil jsem se to pro sebe hodnotit nezaujatě a plody většiny ostatních jsem včera zdegustoval prakticky současně).

Připadá mi že se celkem potvrzuje předpoklad pana Vysloužila že nižší cukernatost prvních letošních slivoní je způsobena přeplozením (srovnání dokonale vyzrálého plodu z přeplozené tipaly a jediného plodu na celém stromku) a příliš rychlým dozráním kdy plody cukr prostě v tom kvapíku nestihnou nabrat (plody co vydržely na stromech déle rychle poskočily až o několik brix - Althanova, Tipala), také je možné, že první opadlé plody jsou více ovlivněny šárkou.

Jenca

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika