Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Odhadem. Na koncentraci až tolik nezáleží, zkrátka aby voda byla mýdlová. Vážně nevím - trocha nastrouhaného prášku - 1/5 mýdla na 5l? Ale samozřejmě vyvarovat se větších drobků, nebo dokonale rozpustit - aby se neucpávala tryska.

Však na netu najdete spoustu návodů:

Lžíci tekutého mýdla nebo jaru na nádobí smíchejte s 2,5 litru vody, přelijte do nádoby a naneste na rostliny, i spodní strany listů. Nestříkejte na rostlinu, svítí-li na ni zrovna slunce. Sluneční paprsky by mohly listy spálit.

Mýdlový roztok získáme rozpuštěním mýdla ve vodě. Tím pak postřikujeme napadené rostliny. Mýdlo znemožní mšicím dýchat a ty pak rychle hynou.

Podle míry napadení rozpustíme (rozvaříme) 150 - 300 g mýdla ve 2 litrech horké vody. Vychladlý mýdlový roztok naředíme v poměru 1:5 s vodou, čímž získáme 10 l postřiku. Roztokem následně postřikujeme rostliny napadené mšicemi. Mýdlo jim znemožní dýchat a mšice následně rychle hynou.

Postřik připravujeme v poměru jeden díl mazlavého mýdla na padesát dílů vody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika