Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle evidence genových zdrojů, žádný z polních nálezů a darovaných vzorků odrůd v genofondu nenese oficiálně jméno "Dušičková". Mezi lidmi se však traduje, že existuje nejpozdnější odrůda pravé švestky, která dozrává až po svátku Sv.Václava a na slaměnných ošatkách vydrží do svátku všech svatých (dušiček) případně i do vánoc.

No a dneska mne jedna z objížděk opravovaného úseku silnice 1.třídy vyhnala na silnice III.třídy, kde jsem navíc špatně odbočil a zakufroval. To není až tak podstatné, jako že jsem narazil na starý strom s modrým ovocem na větvích. Plody vykazují všechny znaky pravé švestky a k dnešnímu dni byly právě v konzumní zralosti. Velikost plodů nebyla zase tak úžasná, ale chuť naopak nad očekávání pravá. 5 plodů mělo 82 gramů. No ale strom byl přestárlý a přeplozený, takže je možné, že mladý jedinec by dosáhl na označení "domácí velkoplodá".

No, než pošlu trochu listí na testy a budu utrácet za ELISA ověření viruprostosti, tak bych rád věděl, jestli někdo z vás má na zahradě ještě "modré ovoce". Tj zrající 5 dní po Presentě cca v 320 m n.m.?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika