Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Milý Marku, mně jste ale pochopil právě špatně. Psal jsem sice, že hned po přesazení jsou výsledky roubování mizerné, ale to vůbec neznamená, že máte štěpování o rok odložit! Naopak, byla to jen informace, abyste se případným neúspěchem neodradil a počítal prostě s tím, že čerstvě přesazená slivoň dostane mízu až později. Jde o to, uchovat rouby o 2-3 týdny déle. Technicky to jde. Dělal jsem to tak, a úspěšně, že jsem březnové rouby obalil sněhem a dal v mikroténu do mrazáčku ledničky (asi-5°C, zajímavé by taky mohlo být obalení mokrými novinami, místo sněhem).
Píšete o učení a roubování. A proč vynecháváte očkování v létě? Nejjednodušší a nejsnadnější štěpování. Nedovedu si ani představit, že by se mohlo nepodařit. Akorát musíte očka hned po odběru naočkovat (nemůžete je skladovat, asi max. do rána).
Než bude příští jaro, můžete už mít další zkušenosti a většinu podnoží úspěšně naštěpovanou. Proto, pokud možno, štěpujte už letos a příští jaro si nechejte na případné opravy a další podnože. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika