Zdravím, před čtyřmi roky jsem zakoupila v Juralu slivoň Hollywod, je to celkem pohledný strom (na jaře růžové květy a tmavočervené listy), bujně rostla i plodila i při u nás nekvalitní půdě (jíl a kámen), proto jsem musela zakracovat letorosty a plody protrhávat. Jenže - velikost plodů o málo větší než špendlíky a nejde od pecky, navíc se tváří zrale, ale musí se jíst až jsou měkké, jinak jsou trpké. Když letos byla obsypaná, nastal problém, co s nimi - zavařovat celé plody? Část jsme snědli, něco jsem zavařila a zbytek jsem manželovi nasypala do bečky ke švestkám, ví bůh, jak to dopadne.. Vzhledem k tomu, že bojujeme s místem, tak jsem ji před měsícem vykopala. Takže - kdo má místo a chce relativně hezký téměř bezúdržbový strom (kromě toho zakracování) a neřeší, co s úrodou, tak doporučuji.
Jana