Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na tom, čo dnes napísal p.Vysloužil, je veľa správneho, vychádzajúceho zo skúseností. Čím mladší je stromček, čím tenšie sú materské konáre, čím vyššie od zeme je miesto očkovania či vrúbľovania a čím ostrejší úhol zvierajú preštepené konáre, tým je väčšia šanca na ujatie. Všetko je to o tom, abyste odrazu nezastavili prúdenie miazgy smerujúcek k novému naštepenému materiálu, alebo abyste neumožnili rastline nájsť si náhradný výhon pod- alebo vedľa miesta štepenia, do ktorého by postupne tlačila väčšinu živín. Na to, aby očko vyrašilo, je potrebný tok živín pod kôrou v mieste očkovania. Akonáhle očko vyraší, je potrebné vegetáciu nad očkom "pribrzdiť", aby živiny išli postupne do žiadaného letorastu z očka a nie opačne.

V nedeľu som si dal prácu s vrúbľovaním do tenkých letorastov v spodnej časti koruny asi 10 ročnej marhule. Pretože hlavný tok miazgy ide do kostrových konárov, je pravdepodobné, že moja námaha bola zbytočná a vrúbliky sa vďaka slabému "bočnému" prúdeniu miazgy opäť neujmú. Nechcem surovo zmladzovať korunu zdravého stromu za účelom preštepenia. Navyše štepovať za kôru marhuľu nebude tak bezproblémové, ako natĺcť vrúble pod kôru urezaných jabloní. Uvidím o 2-3 týždne. Hop alebo trop! wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika