Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ale každý rok trpí jednotlivé odrůdy různě. Stejně jako ke vstupu choroby do dřeva jsou stromy nejvíc náchylné při opadu květů, tak i plody jsou náchylnější k infekci v určité fázi dozrávání.  Tlak choroby hodně závisí na počasí (teplotě, vlhkosti, větru) a podmínky pro rozvoj infekce se během roku liší. Když zrají (a hnijí) první švestky, ty poslední jsou ještě zcela zelené. Jisté rozdíly v náchylnosti jednotlivých odrůd existují (Chrudimská hodně, Těchobuzická méně), ale zdají se mi menší, než rozdíly u jedné odrůdy v různých letech.

Súhlasím, aj keď Chrudimskú a Těchobuzickú nemám. Ale napr. Katinka alebo Elena sa mi javí o dosť odolnejšia na moniliózu plodov ako napr.Oulinská ringlota alebo Stanley a to každý rok či už je rok slnečný daždivý, teplejší alebo studenší.Vysokú odolnosť na moniliózu plodov má údajne aj Tegera, ja ju nemám.Má niekto skúsenosti s Tegerou?                                                                                           Jano

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika