Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, osivo peckovin jsem nikdy nestratifikoval a nebudu, tak bych do vaší diskuze neměl „kecat“, ale jak vidíte, „kecám“. Mám na to odlišný názor: jestli nepotřebujete semenáčků hodně a zároveň vysokou klíčivost osiva, tak se na milou stratifikaci (skladování osiva atd.) vykašlete a pecky vysejte na záhonek hned. Budete dál bez práce a starostí. A nějaké semenáčky by na jaře vzejít měly.
Záměrně jsem takto sel švestky. Vzešlo cca 10%. Ořešáků cca 70%. Třešně vyrůstají samovolně pod nocležišti ptáků (i jinde). Stratifikaci si zařídí kompletně příroda. Stejně angrešt, rybíz, jeřáb, líska, myrobalán. Pod stromy v sadu zase švestky a jablůňky.
Letos na konci prázdnin zaseju pecky St. Julien tak, že sním s dětmi cca 50 přezrálých plodů a pecky hned „zahrabu na záhonek“. Nepotřebuji 30 a víc semenáčů, ani nechci, bohatě mi postačí 3-4. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika