Vaše neúspěchy mě dost překvapují. Zkoušel jsem loni koncem řijna stratifikovat namočené myrobalánové pecky z červených a žlutých plodů v ledničce (v kelímcích s trochou vlhkého písku). Červený kelímek začal "růst" už v lednu. Byly v něm přirozeně prasklé a silně naklíčené pecky, které jsem rozsadil do truhlíku. Žlutý kelímek "vyrostl" krátce potom. U myrobalánu jsem měl klíčivost nad 90%. Bohužel mnohem hůře dopadla např. mahalebka.Teď jsem zkoušel vyloupaná jádra meruněk. Začala mi klíčit v ledničce už za 6 týdnů. Nezapomínejte, že stratifikace běžných peckovin probíhá pouze při teplotě 2-7 st. Pokud ji nezajistíte, může probíhat třeba i více let, přežije-li pecka. Zakopaný květináč by mohl teplotní i vlhkostní limit splňovat. Mimmo