Zase hryzec



host - 86.78 (?)
7.1.2014 22:19

Expanzní likvidátor hryzců - a jste bez problémů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 92.130 (?), 7.1.2014 9:48, zobrazeno: 7088x

Už si nevíme rady s těma potvorama.Přečetli a zkusili jsme skoro všecko.Na zahradě nemáme jenom hryzce, ale podle nor nejspíš i hraboše a krtky-ti nám nevadí.Důkladně jsme rohzhrabali kopečky a přes noc přes 40 nových pidi kopečků.Místy mám pocit, že chodím po rašeliništi, jak se trávník pod chodbičkama pohupuje.Většina z ovocných stromků se už ted kýve.Když fičelo, vítr vyvrátit větší jablon-úplně bez kořenů.Nefungují pasti-sem tam kus, karbit,plašiče... Nic.Máme dvě kočky a labradora, ale nikdy nechytli ani myš.Včera jsme obvolali pár deratizátorů-prý jsou hraboši chráněni!!!Nebo to nedělají, nebo to neumí-nikoho jsme nesehnali.Napadlo nás pořídit si nějakého pejska, ktarý opravdu chytá hlodavce.Ale to mají kočky taky.Taky vám tak řádí i ted v zimě??

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 7.1.2014 10:02

Hraboš je býložravec a chytám jej pastičkami na myši (sklapovací klasika) s nastraženými kousky mrkve nebo pastináku. Možná je také cukrovka.

Je teplo tak mohou vyvádět mladé a kočky pak nestíhají.

No ale pokud máte i okus kořenů ovocného stromoví, pak je to hryzec angryfrown.  Hryzce kočky loví nerady a některé vůbec.

Ani jeden z uvedených není chráněný a je možné jejich populace regulovat deratizací. Z pejsků jsou na drobné hlodavce nejlepší fenky malých teriérů a jezevčíci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 77.141 (?), 7.1.2014 13:17

Největší výhra je, pokud si vaši zahradu oblíbí lasička, tedy pokud nemáte slepice.Tento malý predátor umí zázraky.Loni jsem šel za bílého dne po zahradě a za zády slyším zvláštní zvuky a pištění.Otočím se a 4 metry ode mě lasička klátila nějakou velkou myš.Zachvíli bylo po boji a lasička obtížně vláčela svůj úlovek do příbytku.S úžesem jsem koukal jak tento drobný predátor dokáže ubezdušit tvora dvakrát tak velkého než byla sama.Na zahradu se dá přilákat hromadou kamení nebo dřeva v klidné části zahrady..Jinak používám preventivně dva plašiče od fy. Format.Jsou zakopány od jara do pozdního podzimu v zemi.Doufám, že to bude stačít i do budoucna. - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 54.167 (?), 7.1.2014 14:09

Mal som, aleb este obcas mam problem s hryzcom, bojoval som s nim dlhy cas, ale oni vzdy vyhrali. Raz som sa docital o pouzivani Phostoxinu na tieto potvorky konkretne hryzcov. Pouzivaju to deratizeri, lebo sa jedna o silny jed, cize skor o tabletku velkosti asi tak lentilky, ktoru vlozia do diery,  zaleju vodou a zasypu. Ta tabletka posobenim vlhkosti zacne vylucovat jed, ktory sa zacne sirit vsetkymi nimi narobenymi chodbyckami a co tam ja tak likviduje. Je potrebne aby to urobili aj vasi susedia a budete mat pokoj. Na krtkov sa mi najviac osvedcili petardy. Teraz po silvestri ich mozne kupit v zlave ale nekupujte tie tenke, ale megatresky. Vyhladat dieru vlozit zapalenu petardu a prikyt nar. lopatou urobi to peknu supu a krtkovia zutekaju k susedom. Nedoporucujem dieru s petardou zaslapavat nohou je to pekna supa a trochu to boli - vyskusane.

Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 175.130 (?), 7.1.2014 20:22

Dobrý večer. Na tyto potvory platí celý soubor opatření důsledně uplatňovaný. Nejprve přestaňte krmit kočky!!! Už slyším jak se zvedá vlana odporu. Paní, kočky jsou predátoři pro tento účel jedny z nejlepších!!! Sytá kočka sice občas uloví "omylem" myš. Pakliže budou kočky hladové - přírodně hladové potom začnou lovit. Je samozřejmé, že je nebudete při čekané u díry rušit. Zdravotní stav vašich koček zjistíte jednou za 3 až 5 dnů když se přídou pomazlit. Kočky jsou od toho aby redukovaly obtížné hlodavce. Je smozřejmé, že je v době nedostatku přírodní potravy přikrmíte. Nyní je vlastně "jaro" a hlodavci jsou aktivní proto nechte také kočky ať jsou aktivní.  Dále podporujte dravé ptáky denní i noční  -  stavba budek. Je nezbytné stále používat různé pastičky atd.  Je to nekonečný boj. Zdeněk       

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 86.78 (?), 7.1.2014 22:19

Expanzní likvidátor hryzců - a jste bez problémů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
altosch - (34) - 135.172 (?), 10.4.2014 10:49

Mně se loni na jaře podařilo zbavit se hryzce pomocí měkkých myších návnad Ratimor. Jsou to malé papírové polštářky s červenou voňavou náplní, kterými se normálně likvidují myši - hynou na vnitřní krvácení.

Dělal jsem to takto: zjistil jsem, kudy hryzec chodí prostě tak, že jsem tunely rozhrnul a zašlapal a pozoroval, které obnoví. Potom jsem si vzal obyčejné textilní rukavice s polyuretanovým povlakem, ve kterých se normálně hrabu v zemi - to za účelem zakrytí lidského pachu, protože hryzec má údajně výborný čich.

Zahradní lopatkou jsem udělal co nejmenší díru do tunelu. Snažil jsem se abych ho co nejméně zasypal a navíc jsem se klacíkem snažil vyčistit cestu oběma směry, aby hryzec neměl důvod hrabat. Do chodby jsem položil jeden jedovatý polštářek a díru zakryl prkýnkem. Totéž na třech místech zahrady, kontrola ráno a večer.

Při kontrole jsem zjišťoval buď že

  1. polštářek s jedem zmizel (několikrát jsem našel jeho rozhlodané zbytky) -> nalíčil jsem další a opět přiklopil
  2. nebo byl polštářek podhrabaný, vytlačený na povrch, případně pohřbený v hlíně -> opět jsem načnul chodbu, vyčistil hlínu, položil návnadu, přiklopil prkýnkem

Takto jsem hryzce (předpokládám, že nebyl jeden) krmil asi 10 dnů ráno a večer se střídavým úspěchem. Řekl bych, že tak polovina návnad byla přijata.

Po této době hrabání a odebírání návnad ustalo. Při následujícím velkém dešti se chodby propadly, což byl úděsný pohled, protože bylo najednou vidět, jak velký systém tam hryzci měli.

Od té doby byl klid až do konce léta, kdy se něco vrátilo. Asi to byl nějaký mladý kus, pravděpodobně jen jeden. Přišel jsem o 2 celery a pár brambor, ale to bylo oproti minulým letům zcela zanedbatelné.

Letos se chystám zopakovat stejnou strategii. Myslím, že je třeba začít co nejdříve na jaře, dokud je nabídka jiné potravy omezená. Snad to znovu zabere.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika